Kinesiologie

Vanaf mei 2021 maak ik, als kinesiologie therapeut in opleiding (binnen mijn coachingstrajecten) gebruik van kinesiologie technieken om doelen te bereiken! 

Maar wat is dat dan, Kinesiologie?

Kinesiologie is een aanvullende natuurgeneeswijze en een verzamelnaam voor een aantal verschillende technieken die allemaal met spiertesten werken (ik duw zachtjes op je armen). De testen sporen stress of onbalans op in het lichaam, en brengt deze weer in balans. Kinesiologie vertaalt de onbewuste taal van het lichaam.

In een sessie maak ik gebruik van verschillende technieken uit de kinesiologie bv. door erover te praten, door oefeningen te doen, stressvermindering, energiebanen en acupunctuurpunten op het lichaam aan te raken. Of de basis van de coaching nu gezondheid, gezin, school, werk, relaties, opvoeding of een andere probleemsituatie is, er wordt met een oplossingsgerichte coaching/ therapie gewerkt aan positieve veranderingen.

In het kort gezegd zet ik het zelf herstellend vermogen van jouw lichaam aan, waardoor er weer (meer) balans ontstaat en jij ook lekkerder in je vel gaat zitten.

Na de behandeling kan je je meer ontspannen en rustiger voelen. Ook kunnen er klachten verminderen omdat de blokkade wordt opgeheven. Wat kinderen ook terugkoppelen is dat hun hoofd minder vol zit en hun lijf meer ontspannen is.

Kinesiologie voor kinderen

Kinderen kunnen niet altijd bewust aangeven wat er aan de hand is. Maar het lichaam kan dat wel. Met spiertesten gaan we gericht op zoek naar de oorzaak en de oplossing voor jouw kind. Met deze techniek kunnen we de woordeloze taal van het lichaam van je kind verstaan. Dus als je niet weet waar de onrust vandaan komt, of je je vinger er nog niet op kunt leggen is kinesiologie een manier om tot een oplossing te komen. Met kinesiologie kan ik iets voor jullie betekenen zodat jouw kind lekkerder in zijn of haar vel gaat zitten! En zelf ben je als ouder natuurlijk ook van harte welkom voor een behandeling.

Waarom zijn deze kinesiologie technieken zo helpend voor kinderen?

In onze drukke gestreste tijd is er vaak te weinig tijd om echt tot rust te komen. Veel kinderen LIJKEN soms rustig te zijn als ze even gamen of tv kijken. Ja, hun lichaam is dan misschien stil en ze houden hun mond, maar hun geest, lichaam en hersenen krijgen miljarden indrukken tegelijk te verwerken. Te veel en te snel voor de ontwikkelingsleeftijd. Ze blijven “te veel in hun hoofd”. Het gevolg is dat ze humeurig kunnen worden, slecht slapen, hyperactief of druk zijn. Ook overgewicht kan hiervan een gevolg zijn, natuurlijk naast ongezond snoepen en eten.

Daarnaast doen kinderen vele ervaringen op in hun leven die emoties oproepen. Helaas hebben ook kinderen soms te maken met gebeurtenissen die in het leven als traumatisch worden ervaren: onveiligheid, gepest worden, ziekte en of zorgen over het eigen lichaam, overlijden van een familielid, het gaat slecht op school, ruzie van ouders, broers of zusjes, mishandeling, misbruik, echtscheiding. Een kind durft of kan daar vaak zelf niet over te praten. Maar het geeft wel signalen af: slecht slapen, (weer) bedplassen, stil zijn of juist druk, boos, pestgedrag. Coaching met kinesiologie kan op een mooie, speelse manier onverwerkte emoties die een bepaald gedrag veroorzaken opsporen om vervolgens te worden omgezet in een positieve emotie, zodat het kind ermee om kan gaan.

Het kind leert positiever tegen zichzelf aankijken. Vaak zie je dat het kind blijer en spontaner wordt, beter gaat presteren op school en beter slaapt.

Dus of het nu gaat om school- leer of gezinsproblematiek, psychische- of lichamelijke klachten, we gaan de stress proberen te verminderen, de energie goed laten stromen en gebruik maken van je talenten om je doel waar te kunnen maken.

Hierdoor leert je kind die vaardigheden te ontwikkelen om te zoeken naar een eigen oplossing voor het probleem. Zo wordt er aan het zelfvertrouwen van je kind gewerkt en doet je kind zelfkennis op. Dit is iets waar je kind de rest van zijn leven wat aan heeft. Met als resultaat een blij en gelukkig kind!

Wil je gebruik maken van mijn diensten, heb je vragen of wil je meer informatie? Neem vrijblijvend contact met mij op.