Faalangst

Iedereen heeft wel eens last van (gezonde) spanning. Gezonde spanning is nuttig, want met een beetje spanning let je veel beter op. Ongezonde spanning/faalangst zorgt ervoor dat je juist helemaal niet goed meer presteert. 

Wist je dat uit onderzoek is gebleken dat ruim 1 op de 10 mensen wel eens last heeft van faalangst. Eigenlijk heeft iedereen ervaring met faalangst. Gelukkig zijn die ervaringen niet voor iedereen even vervelend. Vele mensen zijn hun faalangst de baas en ervaren die als een prettige spanning die ze nodig hebben om te kunnen presteren.

Als de spanning zo groot is dat een kind slechter presteert dan hij eigenlijk zou kunnen, dan spreken we van faalangst. De gevolgen van faalangst kunnen heel vervelend zijn. Kinderen krijgen een black-out, lichamelijke klachten of ze doen negatieve ervaringen op. Deze negatieve ervaringen kunnen uiteindelijk leiden tot een negatief zelfbeeld.

Maar er is goed nieuws; je kunt er iets aan doen! Je kunt namelijk leren zelf je (negatieve) gedachten, die een grote rol spelen bij faalangst, om te zetten in positievere/reële gedachten. Met behulp van educatie, coaching en of een faalangstreductie training kan ik je hierbij begeleiden. Ik werk met de faalangsttraining van bikkels.nl.

Wil je gebruik maken van mijn diensten, heb je vragen of wil je meer informatie? Neem vrijblijvend contact met mij op.